Stefan Löfven – med något felaktig undertext.

Här är bilderna som snurrar till rejält

Uppdaterad
Publicerad

Undertexterna i tv:n kan snurra till det ordentligt ibland, när texten inte synkar med programmet som visas. På sociala medier har det blivit en riktig snackis de senaste dagarna när folk haft roligt åt ”citaten” från Åkesson, Lööf och de andra.

Journalisten Björn Alverfeldt har lagt upp bilderna på sitt Twitterkonto, både från UR:s partiledardebatt och från en landsbygdsdebatt i Gomorron Sverige.

I Gomorron Sverige ställde Jonas Sjöstedt en fråga till Annie Lööf, i alla fall om man får tro undertexten:

”Minns du mig? Det var jag som rapade” var det något kryptiska, och textningen när Lööf pratade var inte mycket lättare att förstå: ”Riddar-Paul ska bygga det största sandslottet i kungariket!”

”Har nyss kommit ut ur mammas mage”

Även i UR:s partiledardebatt i veckan hade Björn Alverfeldt problem med tv:n.

Jan Björklund sa enligt undertexten att förbundskapten Erik Hamrén sagt att Björklund ”skulle spela på topp med Zlatan” och enligt texten sa Jimmie Åkesson ”Jag är 19 bast och har nyss kommit ut ur mammas mage. Det är kaos”.

I kväll är det dags för Jan Björklund att grillas i SVT:s partiledarutfrågning, frågan är vad undertexterna kommer att lägga för ord i munnen på FP-ledaren.

Fakta

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.