T.v. Thomas Hayes som spelar William i tv-serien Skam. T.h. Prins William, hertig av Cambridge. Foto: TT

William – favoritnamnet bland spelbolagen

Uppdaterad
Publicerad

Prins William, Gustaf eller Folke – det kommer prins Carl Philip och prinsessan Sofias andra son att döpas till – åtminstone om man får tro oddsen hos ett av de större spelbolagen. Under förmiddagen tillkännages namnet på vår nyaste prins.

Det brittiskt klingande namnet William är en lågoddsare när det gäller prins Carl Philip och prinsessan Sofias andra son.

Den som väljer att satsa pengar erbjuds fyra gånger pengarna tillbaka vid en eventuell vinst hos ett av de största spelbolagen på den svenska marknaden.

Prinsparets bebis

Moderiktigt namn

Om prins Carl Philip och prinsessan Sofia döper enligt förhandstipsen kommer den lilla prinsen att få ett moderiktigt namn, William hamnade på tredje plats bland de vanligaste pojknamnen i Sverige under 2016.

LÄS MER: Här rättas prins Carl Philip av barnmorskan

Namnet bär dessutom viss historisk tyngd. Prins Carl Philips farfars fars bror hette nämligen Wilhelm – den tyska versionen av William. 

Andra favoriter

Prins Carl Philip och prinsessan Sofias första son heter Alexander. Även det var ett tio i topp-namn, något som talar för att paret skulle välja ett populärt namn även denna gång, enligt spelbolaget.

LÄS MER: Estelle-effekten uteblev

Andra troliga namn, enligt förhandstipsen, är Gustaf, Folke, Johan och August. Riktiga högoddsare är däremot Adolf och Zlatan som båda ger 500 gånger pengarna tillbaka vid eventuell vinst.

SVT livesänder tillkännagivelsen

SVT livesänder tillkännagivelsen som sker på Kungliga slottet i dag klockan 11.45.

– Det är upp till prinsparet vilka namn de ska välja. De har de säkert en dialog med övriga familjemedlemmar men beslutet ligger hos föräldrarna, säger Margareta Thorngren, informationschef vid Hovet.

Så här heter prinsens syskon och kusiner

Kronprinsessan Viktoria och prins Daniels barn:

Estelle Silvia Ewa Mary

Oscar Carl Olof

Prinsessan Madeleine och prins Chris barn:

Leonore Lilian Maria

Nicolas Paul Gustaf

Prins Carl Philip och prinsessan Sofias barn:

Alexander Erik Hubertus Bertil

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Prinsparets bebis

Mer i ämnet