Foto: Kungahuset

Här är första riktiga närbilden på prins Gabriel

Uppdaterad
Publicerad

Kort efter att han fötts släpptes en bild på mini-prinsen, men många var besvikna – inrullad i en lurvig pläd, med luva på kändis-manér neddragen över ögonen, gick det inte alls att se hur den framtida hertigen av Dalarna faktiskt såg ut. Nu har kungahuset lyssnat på folket, och under tisdagen kom första riktiga närbilden på en stillsamt sovande prins Gabriel Carl Walther.

Det är ingen mindre än pappa Carl Philip som står bakom kameran, som förevigat ögonblicket där John Blund strött rikligt med sand i ögonen på lill-prinsen som ligger och sussar på en grå kabelstickad filt.

”Första bilden på Prins Gabriel! Prinsen är fotograferad på Villa Solbacken, fem dagar gammal”, skriver kungahuset på sin Instagramsida.

Prinsparets bebis

Det blev Gabriel Carl Walther som den nye prinsen ska heta. Det tillkännagav kung Carl XVI Gustaf under måndagen. Den nye prinsens titel blir hertig av Dalarna.

LÄS MER: Quiz – Vad vet du om kungahusets minstingar?

Prins Gabriel som föddes klockan 11.24 i torsdags är prins Carl Philip och prinsessan Sofias andra son.

– Det är svårt att hitta ett namn. Vi har ju inte hunnit lära känna personen än. Men jag tycker vi hittat ett bra namn, sade prins Carl Philip i helgen.

Kungahuset har i dagsläget inte meddelat när fler bilder kommer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Prinsparets bebis

Mer i ämnet