Foto: SVT Nyheter

Här är påståendet som får Löfven att komma av sig

Uppdaterad
Publicerad

Stefan Löfven tvingades till en kort tankepaus under onsdagens partiledardebatt efter ett påstående från Jan Björklund som samtidigt fick riksdagkammaren att brista ut i skratt.

– Vänta lite jag kom av mig där, sa Löfven.

Det var i ett replikskifte som handlade om hur stor del Sverige ska ta i det europeiska samarbetet som Liberalernas Jan Björklund kom med ett vasst påstående.

Björklund påpekade att Sverige i dag inte deltar i en rad europeiska samarbeten, exempelvis euron, EU:s finanspakt och unionens åklagarsamarbete. Han varnade för att det på sikt leder till minskat inflytande över EU:s inriktning.

– De som sitter vid bordet bevakar sina egna intressen men ingen bevakar våra intressen. Sitter man inte vid middagsbordet riskerar man att hamna på menyn, sa Björklund.

”Jag kom av mig”

Såväl kammaren som talman Andreas Norlén tycktes ha svårt att hålla sig för skratt och detsamma gällde en något överrumplad statsminister.

– Vänta lite jag kom av mig, jag gillar den där sista. Jag vet inte hur jag ska förhålla mig till den, den var ganska långtgående, sa Löfven.

Se situationen i spelaren ovan.

Hela debatten finns tillgänglig på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.