Kameran flydde från SVT:s meteorologen Nils Holmqvist. Foto: SVT

Här flyr kameran från väder-Nils

Uppdaterad
Publicerad

Det gick inte riktigt som det var tänkt när SVT:s meteorolog Nils Holmqvist skulle ge prognosen. Bara efter några sekunder vände sig den automatiserade kameran om och rullade iväg från Nils och kartorna.

Inledningen av väderdelen gick som den skulle. Fina bilder från Aktuellts tittare visades upp men när det var dags för själva prognosen hände det. Robotkameran verkade ha fått nog och tog ett varv runt studion.

– Det är det nog ingen som vet vad som hände. Kameramannen såg frågande ut när robotkameran rymde, säger Nils Holmqvist.

– Jag såg på en skärm vid sidan av kartan att jag inte längre var i bild. Då tänkte jag ”nu blir det radio” . Sen insåg jag att kameran inte skulle komma tillbaka.

Men Nils sprang ut på golvet, jagade ifatt kameran och forsatte sin prognos mitt på studiogolvet med Aktuellts ankare i bakgrunden.

Var det svårt komma ihåg hur vädret ska bli mitt i jakten på kameran?

– Kartorna är ju ett stort stöd normalt sett men jag hade gjort prognoserna i Rapport så jag kom ihåg det. Och det är ju rätt trist väder så det gick bra.

Se vädersändningen i klippet ovan!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.