Spindlar är en av de fobier som Fab Freddie utsätts för i det nya programmet. Foto: SVT

Här möter SVT-stjärnan sin stora fobi

Uppdaterad
Publicerad

Fem procent av alla barn lider av fobier enligt KBT-psykologen Josefin Särnholm. Därför utmanar nu barnprogramsprofilen Fab Freddie sig själv och andra att möta sina fobier.

Spindlar, ormar, sprutor och mörker är några av de fobier vi har och som många har redan som barn. En fobi innebär en rädsla som hindrar oss från att göra saker och hindrar oss i vardagen. Josefin Särnholm och Fab Freddie har jobbat tillsammans i ett nytt program för barn där de utsätts för sina värsta rädslor och enligt Fab Freddie går det att med rätt medel överkomma sin fobi och den rädsla som barn, liksom vuxna, känner inför exempelvis spindlar.

– Det går lätt att komma över de rädslor som vi har i vår vardag. Vi behöver inte låta dem störa våra liv och vi behöver inte gå runt och vara rädda. Med hjälp av professionella människor går det lätt att komma förbi dem, menar Fab Freddie.

Se när Fab Freddie möter spindeln Imse och mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.