Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En kvinna försökte spruta ned koranbrännaren under dagens manifestation utanför Irans ambassad på Lidingö. Hon avvärjdes snabbt av polis på plats. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Här rusar kvinnan fram med brandsläckare under koranbränningen i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen genomförde Salwan Momika ännu en koranbränning i Stockholm. Då rusade en kvinna fram med en brandsläckare och försökte stoppa honom.

Kvinnan omhändertogs av polis och misstänks nu för störande av allmän förrättning och våld mot tjänsterman.

Under torsdagen höjde Säkerhetspolisen hotnivån mot Sverige från tre till fyra på en femgradig skala. Orsaken är bland annat, enligt Säpo, att risken för terrordåd mot landet har ökat till följd av det senaste årets koranbränningar.

Utanför Irans ambassad

På fredagen genomförde Salwan Momika, som ligger bakom ett flertal koranbränningar i Sverige, ännu en tillståndsgiven koranbränning vid den iranska ambassaden på Lidingö.

I samband med det rusade en kvinna fram med en brandsläckare och sprutade någon form av pulver eller skum i närheten av elden. Polis stoppade kvinnan och förde bort henne från platsen.

– Hon störde den allmänna ordningen. Hon kommer att vara omhändertagen tills hon inte stör den allmänna ordningen längre och höras för brottet så småningom, säger polisens presstalesperson Towe Hägg till TT.

Störande av allmän förrättning

Kvinnan misstänks nu för störande av allmän förrättning. Hon misstänks även för våld mot tjänsteman.

Inga personer har skadats i samband med händelsen men poliser som utsatts för brandsläckarpulver har undersökts av sjukvårdspersonal på plats, skriver polisen på sin hemsida.

En utredning gällande hets mot folkgrupp kommer också att inledas, då polisen uppfattat att det har förekommit vid den allmänna sammankomsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.