Här släpper Fridolin loss på dansgolvet

Uppdaterad
Publicerad

Miljöpartiets valvaka var, efter succéresultatet i EU-valet i går, minst sagt en glädjefest. Och allra gladast var nog språkröret Gustav Fridolin – som släppte loss ordentligt under discokulan.

Med 15,3 procent av rösterna gjorde Miljöpartiet ett rekordval i gårdagens EU-val. Öronbedövande jubel ljöd på den gröna valvakan när resultaten lästes upp, och efterfesten lät inte vänta på sig. Kort efter att de glada nyheterna presenterats drog man i gång dansgolvet.

Mitt i folkvimlet syntes en extra entusiastisk dansare. Gustav Fridolin, MP:s språkrör, svängde om till svenska Ace Wilders melodifestivalbidrag. Och när refrängen kom igång – då släppte Fridolin loss ordentligt i en yvig glädjedans.

– Dansar man som jag så behövs det en hel del kärlek och glädje för att våga gå upp på golvet. Men i går var det gott om bådadera, säger Fridolin till SVT.

Firandet höll på till de tidiga morgontimmarna. I segeryran, som fortsatte ut i Stockholmsnatten, fanns också många glada Fi-medlemmar som även de kunde glädjas åt en skräll i valet.

– För en kväll vände vi ryggen mot rasismen och firade att den största framgången i Sverige var för humanisterna och feministerna. I dag tar vi fighten för solidaritet och mänsklighet igen, säger Gustav Fridolin.

Se hela dansen i klippet här ovan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.