Här vägrar Centerledaren ge besked om vilken regering hon vill ha

Uppdaterad
Publicerad

Centerpartiets ledare Annie Lööf vägrade i kvällens program 30 minuter att ge besked om vilka partier hon vill se i regering efter valet.

De fem partiledarna som tidigare intervjuats i 30 minuters valspecial har alla beskrivit vilken regering de helst vill se. Men centerledaren Annie Lööf vill inte ge något sådant besked över huvud taget:

– Centerpartiet kommer att ta ställning till vilka vi slutligen väljer att släppa fram, eller sitta i regering tillsammans med, när vi har ett valresultat, säger Annie Lööf.

Tidigt i höstas kallade Lööf Centern för det parti som kan tänka sig att samarbeta med flest, under en C-stämma. Men hon markerade tydligt att partiet inte tänker samarbeta med varken Vänsterpartiet eller Sverigedemokraterna, några hon kallar för ”ytterkantspartier”.

Här är vägen från Alliansen till målet om ett samarbete i ”den breda mitten”:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.