Prinsessorna Madeleine, Leonore och kronprinsessan Victoria lämnar Slottskyrkan på Drottningholms slott i Stockholm efter prinsessan Leonores dop på söndagen. Foto: TT

Häst, böcker och möbler till Leonore

Uppdaterad
Publicerad

En egen häst är en dröm för många. Men den lilla prinsessan Leonore kan redan titulera sig hästägare trots sin unga ålder.

Leonore, som också är hertiginna av Gotland, fick nämligen ett litet russföl av länsstyrelsen och Region Gotland i dopgåva.

– Både prinsessan och russet behöver växa till sig lite och under tiden kommer det lilla fölet att få växa upp på heden med sin mamma och med resten av flocken på Lojsta Hed, säger landshövding Cecilia Schelin Seidegård, som lämnade över gåvan, i ett pressmeddelande.

Leonores dop

Och i väntan på ridturen kan Leonore slå sig ner i gåvan från hovets anställda. De gav henne barnmöbler av tallträ, skriver aftonbladet.se.

Leonore fick en hel del att läsa också. Gåvan från riksdagen och regeringen var en rejäl trave med barnböcker.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Leonores dop

Mer i ämnet