Foto: SVT Nyheter

Helen Tronstad kom försent till sista väderprognosen

Uppdaterad
Publicerad

I dag på förmiddagen skulle SVT:s folkkära meteorolog Helen Tronstad presenterat sin allra sista väderprognos innan pensionen. Men när det blev dags för vädret var Helen inte där.

Efter 19 år är det dags för pension. I måndags gjorde Helen Tronstad sin sista Rapportsändning och tackades av i direktsändning. I dag var det dags för hennes absolut sista väderprognos i Gomorron Sverige.

Men när programledaren var klar med nyhetssändningen och det var dags för väderprognosen var Helen inte där. Hon hade missat sin sista sändning. Drygt tio sekunder sen sladdar hon in i bild.

– Lite sen, men ändå, ursäktar Helen sig leende i sändningen, innan hon börjar med att presentera europavädret.

Studiomannen räddade

En något förlägen Helen Tronstad förklarar efter sändningen att i vanliga fall ligger alltid lokala nyheter före väderprognosen i Gomorron Sverige. Så är det, förutom i den allra sista nyhetssändningen. Och det hade Helen glömt bort.

– Jag satt där och förberedde mig och trodde att jag hade tre minuter kvar. Studiomannen Micke räddade mig, han står här bredvid mig nu när vi pratar, med ett brett leende på läpparna.

LÄS MER: Helen Tronstad överöst med kärlek från tittarna

”Cirkeln är sluten”

Helen Tronstad tar dock missödet med humor, och menar att det var en passande avslutning på en lång karriär.

– När jag var ny på SVT var jag ofta sen till sändningarna. Därför känns det nu som att cirkeln är sluten, säger hon.

LÄS MER: Väder-Helen slutar på SVT: ”Känns lite vemodigt”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.