Tessa om hatet efter hennes ingrepp: ”Kastade mat på mig”

Uppdaterad
Publicerad

Tessa Andersen har gjort flera omfattande ingrepp och delar öppet med sig av sina upplevelser i sociala medier. Samtidigt menar hon att det finns ett stigma kring skönhetsoperationer.

Influencern Kakan Hermansson stämmer in:

– Alla vet att en Paradise hotel-look anses vara anti-intellektuellt och slampigt, säger hon i SVT:s Under kniven. 

Estetiska ingrepp förekommer i alla samhällsklasser, menar plastikkirurgen Rojda Gümüscü.

– Det är allt ifrån unga killar och tjejer till väldigt gamla män och kvinnor. Det kan vara de som har låg inkomst och de som har det väldigt gott ställt.

”Vissa döljer vad de gjort”

Studenten Tessa Andersen berättar att hon bor billigt för att kunna ha råd med de ingrepp hon vill göra. Hon har gjort flera operationer av bröst, ansikte och rumpa, och delar med sig av upplevelserna i sociala medier.

– Jag har valt att vara öppen med det. Vissa vill inte prata om sina ingrepp och döljer vad de gjort på grund av den negativa respons som man generellt kan få. Jag möts av ganska mycket fördomar.

– Jag har till och med fått mat kastad på mig, mitt på blanka dagen, när jag gått förbi restauranger, berättar Tessa Andersen.

Vill du veta mer om skönhetsoperationer? Se hela serien Under kniven nu på SVT Play eller första avsnittet i SVT1 onsdag 12 januari klockan 22:00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.