Hur klarar du pandemin? Dela dina bästa tips

Uppdaterad
Publicerad

Är du en fena på att stå på händer eller sitter du på det bästa knepet för hur man löser Rubiks kub? Ge oss dina bästa tips på en aktivitet anpassad för coronahösten och hjälp oss att fylla på vår ”Hitta-på-nåt-generator”!

Vad gör du för att klara pandemin? Dela dina bästa tips

Pinnat inlägg

Fjärde advent närmar sig och en, för många, annorlunda jul står för dörren. Kanske har du varit hemma mer än vanligt det här året och hittat ett nytt sätt att ta dig an julen? Eller lärt dig klä granen på mest effektivt sätt? Eller bara skaffat en ny hobby för att inte bli uttråkad?

Sitter du på ett riktigt bra tips på hur man fixar julstöket eller hur granen pyntas bäst? Dela med dig här i Hitta-på-något-chatten!

Nu avslutar vi chatten för den här gången! Tack för alla superba tips om att lägga pussel, lära sig ett instrument, och det viktiga tipset att ta det lugnt ibland!

Glöm inte kika på vår Hitta-på-något-generator för att få inspiration. Eller läs ikapp i chatten och inspirera varandra!

Kalle • Har lärt mig spela gitarr. Tog trekvarts år ungefär att mästra nog för att kunna spela lite vad som helst. Har skaffat banjo nu. Alla grannar är förtjusta. :)

Imponerad av er som lär er instrument!

Christopher • Trevliga kollegor på jobbet gör att man orkar.

Det hjälper alltid!

Carina Vikman • Lär din hund nya trix! Städa ihop sina leksaker, stänga skåpdörrar eller dra filten över sig.

Ännu ett hundtips! Användbart och kul.

Kamilla • Konstkväll med vänner! Vi tar fram det material vi har hemma, vi väljer en bild på nätet som vi ska alla måla, sätter på kameran på google meet antingen på datorn eller mobilen och så målar och tecknar vi samtidigt som vi pratar och visar upp det vi gör.

Hej vilket kreativt tips Kamilla!

Emma • Passa på att varva ner och ladda batterierna (du som har möjlighet till det). Det är inte farligt att ha tråkigt utan kan snarare vara nyttigt att få tid till att känna efter och hinna ikapp. Träna på att inte fylla kalendern med aktiviteter och ta dagen som den kommer. Men se till att ta dig ut i det lilla ljus som finns och i friska luften.

Jättebra och viktigt tips för de som kan!

Richard • Hej, Jag har börjat lära mig att spela klassisk akustisk gitarr, någonting som jag har funderat på i 40 år men aldrig tagit tagit i. Det är extremt svårt och tålamodsprövande men efter 10 månaders envist nötande och intrasslande i strängarna så börjar det faktiskt komma musik ur gitarren. En fantastisk känsla som ger mersmak.

Imponerande Richard! Spela in en snutt och skicka till oss vettja!

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

"Okej det är dags nu, det går inte att skjuta på det längre" så kanske du tänker medan du tittar på din röriga garderob. Men misströsta inte! Här får du hjälp att komma igång av ordningsexperten Sara Therén!

Glöm inte att ni alltid kan tipsa andra genom att filma en snutt när ni visar upp er nya hobby och sen skicka den till oss!

Här visar vi hur: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sa-gor-du-for-att-skicka-in-ditt-tips

Jan-Olof • Jag har hund å då kan man träna väldigt mycket själv tex spår,specialsök upplet osv å dessutom är man ute å själv får motion

Jättebra tips som helt klart är lättare om man har en hund!

Så här gör du för att skicka in ditt klipp

  • Filma en instruktionsvideo med mobilen där du visar hur man utför just ditt tips eller din aktivitet, klippet bör vara runt en minut långt.
  • Filma helst i stående format och tänk på att filma både dig själv och det du utför.
  • Mejla din video till dinvardag@svt.se.
  • För större filer kan du använda tjänsten Wetransfer. Klicka på den här länken i din mobil eller dator, följ instruktionerna för att ladda upp dina filer och skicka sedan länken till dinvardag@svt.se.
  • Du kan också dela din video på sociala medier och tagga @svtnyheter för att skicka din video till oss.
  • Skriv namn, telefonnummer och en kort förklarande text när du skickar in materialet. Det kan hända att vi vill ringa upp för att få veta mer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.