Ica återkallar bearnaisesås

Uppdaterad
Publicerad

Livsmedelsjätten Ica tvingas nu återkalla sin egenproducerade Bearnaisesås 400 g, med det specifika utgångsdatumet 2 augusti 2021. Såsen kan innehålla allergenen mjölk, och personer som drabbats av allergiska reaktioner uppmanas att kontakta sjukvården.

Ica gick under måndagen ut med ett pressmeddelande om att de återkallar Ica Bearnaisesås 400 g på grund av att produkten kan innehålla allergenen mjölk som inte deklareras på förpackningen. Produkten utgör därför en hälsofara för konsumenter som är allergiska mot mjölk.

Vi ser mycket allvarligt på detta och återkallar produkten. För oss på Ica är det självklart att kunden ska kunna lita på att innehållsdeklarationen som står på förpackningen stämmer. Vi utreder nu vilka åtgärder vi kan vidta för att det inte ska ske igen, säger Lena Sparring, kvalitetschef Ica Sverige, i ett pressmeddelande.

För personer som inte är allergiska är det ingen fara att äta såsen. Ica hänvisar till sjukvården för den som fått en allergisk reaktion.

Företaget skriver i sitt pressmeddelande att de nu stoppat produkterna i kassan och är det därför inte är möjliga att köpa. Personer som köpt produkten med den med den aktuella datummärkningen, uppmanas att lämna tillbaka eller reklamera produkten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.