Läsarkommentarerna strömmar in på SJ:s facebook-sida Foto: SJ:s hemsida

Ilska mot SJ på sociala medier efter inställda tåg

Uppdaterad
Publicerad

Efter Trafikverkets beslut att ställa in all tågtrafik helgtrafik mellan Göteborg – Herrljunga, har kommentarer strömmat till SJ från såväl arga som spetsfundiga kunder genom sociala medier.

Enligt Trafikverket påverkar beslutet samtliga SJ-tåg mellan Göteborg och Stockholm med avgångstid från fredag kväll 21.00 till och med söndag kväll. Anledningen är det varma vädret som orsakar omfattande solkurvor.

Det här sammanträffar med flera stora evenemang i båda städerna, bland annat musikfestivalen Summerburst i Göteborg och Stockholm Marathon.

”Vilket väder passar era?”

Kommentarer från ilskna och förvirrade kunder som drabbats strömmade in på sociala medier kort efter att informationen blev känd.

”Vilket väder passar era? Är det inte snö så är det solen som gör att ni inte kan köra? Just de jag glömde lövhalkan oxå”, skriver en person till SJ.

”De som skulle på Summerburst kan ju springa marathon och vice versa? Löst!”, skriver en annan.

Men det är inte alla som har samma fyndiga ton.

”Stämmer det att samtliga tåg är inställda i helgen? Jag åker hem kl 07:15 imorgon bitti för att arbeta och missar jag jobbet så förutsätter jag att jag får kompensation för detta och inte bara för biljetten.”, skriver en upprörd som drabbats.

”Jag har en liten bäbis och behöver komma hem! Ni kan inte köra tågen när det är kallt ute och ni kan ni inte köra när det är varmt. Detta är helt sjukt! Ta hand om era resenärer och ge oss info!”, skriver en annan upprörd resenär.

”Hoppas så många som möjligt kan ta sig hit”

Stockholm Marathon äger rum i helgen, och har därför besökare och deltagare som påverkas av tågstoppet.

– Vi uppmanar alla berörda att samåka, och uppmanar till det på vår Facebook-sida. Vi hoppas så många som möjligt går in där och hittar åkkompisar, säger Kristina Axelsson Lager, presskommunikatör på Marathongruppen.

– Det känns så klart tråkigt att det blir så här i sista sekund, och vi hoppas att de flesta kan lösa det på något sätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.