Foto: TT/ Martina Huber, regeringskansliet

Integrationsministern: Kan bli rättsligt efterspel

Uppdaterad
Publicerad

Integrationsminister Erik Ullenhag (FP) säger att regeringskansliet omedelbart tog kontakt med Sheraton efter att Diana Nyman berättat om diskrimineringen.

– I samband med detta ser vi också över de affärsmässiga förbindelserna med Sheraton, säger Erik Ullenhag till SVT.

– Jag menar också att detta mycket väl kan leda till ett rättsligt efterspel om Diana Nyman gör en anmälan till Diskrimineringsombudsmannen, säger Erik Ullenhag.

Uppmanar du henne att göra en anmälan?

– Om det nu blir ett rättsligt efterspel vill jag inte uttala mig om detta, men rent generellt brukar jag uppmana till att man anmäler.

Vad tänkte du när du hörde hennes berättelse?

– Det finns en omfattande diskriminering av romer, det gäller speciellt om du är klädd i traditionella kläder. Diana Nyman berättar också att det här är en del av hennes vardag. Men bland romerna är det tyvärr många som låter bli att anmäla.

Vad ska man göra för att det som hände på Sheraton inte ska hända igen?

– Det finns en utbredd antiziganism som vi måste göra mer åt. Det är romer som drabbas mest av diskriminering i vårt land, säger Erik Ullenhag.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.