Utrikesminister Margot Wallström (S) och FN:s vice generalsekreterare Jan Eliasson i New York i samband med att Eliasson fick beskedet om att han tilldelas belöningsmedaljen Illis Quorum av 18:e storleken. Foto: TT

Jan Eliasson prisas av regeringen

Publicerad

FN:s vice generalsekreterare Jan Eliasson prisas av regeringen för sitt långa arbete för fred. Regeringen tilldelar honom belöningsmedaljen Illis Quorum av 18:e storleken.

Enligt motiveringen får Eliasson medaljen ”för hans livslånga och oförtröttliga arbete i fredens och de mellanstatliga relationernas tjänst, både som företrädare för Sverige och som representant för Förenta nationerna”.

Jan Eliasson lämnar sitt uppdrag vid årsskiftet.

– Jag är mycket hedrad och tacksam, jag blev överraskad och glädjer mig mycket över detta. Det är många års arbete i både FN:s och Sveriges tjänst som avslutas nu, säger han till Aftonbladet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer