”Jag tycker det är jättefarligt att anonyma konton ger en massa tips, det kan få konsekvenser för de unga som lyssnar” Foto: SVT/Pixabay

Tiktokaren Jasmin om anonyma investeringstipsen till unga: ”De ser det som betting”

Uppdaterad
Publicerad

Jasmin Hashim tycker det är mycket fokus på lyx, snabba pengar och börskurvor som konstant pekar spikrakt uppåt på Tiktok. Det är en bild som ofta sprids av anonyma konton som riktar sig mot yngre. Själv pratar hon aktier på plattformen, men tycker det är viktigt att inte vara anonym.

– Jag tycker det är jättefarligt att anonyma konton ger en massa tips, säger hon till SVT Nyheter.

Aktieintresset bland unga har ökat enormt. Intresset för börsen är tydligt på Tiktok, men aktie-tiktokaren Jasmin Hashim, 25, vill varna de som okritiskt lyssnar på tips som sprids av anonyma konton.

– När man ser upp till de här anonyma kontona, ser hur mycket pengar de har, hur mycket lyx, då kanske man köper aktier som de rekommenderar, och i ganska många fall förlorar pengar.

I videon ovan berättar hon om problemen hon ser på ”aktie-Tiktok”, och några varningar och råd!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.