Liberalernas Johan Pehrson (L) drar sig ur striden om att bli ny partiledare efter Jan Björklund. Foto: TT

Johan Pehrson (L) lämnar striden om att bli partiledare

Uppdaterad
Publicerad

Johan Pehrson (L) väljer att släppa sin plats som möjlig partiledare, uppger Sveriges Radio Ekot. Kvar i kampen om posten blir Erik Ullenhag och Nyamko Sabuni.

– Jag har inte samlat tillräckligt stort stöd helt enkelt, säger Johan Pehrson till SVT Nyheter.

Med bara några dagar kvar till 28 juni då ny partiledare ska väljas för Liberalerna uppger nu Johan Pehrson, Liberalernas rättspolitiske talesperson och riksdagsledamot för Örebro län, för Sveriges Radio Ekot att han inte längre deltar i striden om att leda partiet.

– Det har varit en stor förmån att vara en av tre kandidater som har fått resa runt i vårt land, träffa medlemmar och diskutera partiets och framförallt Sveriges utmaningar. Att det inte är just jag som har samlat det starkaste stödet är bara att förhålla sig till, är man känslig ska man inte bli politiker, säger Johan Pehrson till SVT Nyheter.

Vill inte välja sida

Detta lämnar Erik Ullenhag och Nyamko Sabuni kvar i matchen, men Sabuni har vind i seglen just nu, vilket vissa tror kan pressa Ullenhag till att ge upp även sin plats.

– Trycket på honom att kliva av har ökat. Även personer som har röstat för honom har nu sagt att de tycker att han borde kliva av så att man kan välja nästa partiledare med enhällighet vid landsmötet, har Elisabeth Marmorstein, SVT:s politikreporter, tidigare sagt.

Johan Pehrson vill inte välja bland dem, utan säger att han tycker att de båda är fantastiska.

– Jag kommer att stödja den som valberedningen i slutändan föreslår.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.