”Det är ingen som kräver att teatrarna ska öppna rakt av, däremot kräver jag en förklaring” säger Jonas Gardell. Foto: SVT/Henrik Montgomery/TT

Jonas Gardell: ”Uppenbart att Amanda Lind inte kan något om kultur”

Uppdaterad
Publicerad

Författaren och skådespelaren Jonas Gardell är inte nöjd med kulturministern Amanda Linds (MP) svar på kritiken gällande coronarestriktionerna inom kultur- och idrottsbranschen. Efter att ha hört hennes besked i Aktuellt vidhåller han att hon måste avgå.

Högst 50 personer får samlas vid kultur- eller idrottsevenemang. Men på till exempel restauranger råder inga sådana begränsningar. Det har fått många kulturarbetare att reagera – bland annat Jonas Gardell som i en debattartikel i Expressen krävde kulturministerns avgång.

Efter att ha tagit del av kulturministerns svar på kritiken i Aktuellt stod Gardell fast vid sin åsikt.

– Det är uppenbart att Amanda Lind inte kan någonting om kultur. Det är lika uppenbart att hon inte kunnat hävda sig inom regeringen. Därför måste Amanda Lind släppa prestigen och gå åt sidan, säger han.

Hör vad Jonas Gardell vill se från politikerna i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.