Kultur- och idrottsminister Amanda Lind (MP). Arkivbild. Foto: TT

Amanda Lind: ”Jag kommer inte att avgå”

Uppdaterad
Publicerad

Kultur- och idrottsminister Amanda Lind (MP) har fått hård kritik från kultur- och nöjesbranschen. Nu svarar hon.
– Jag lyssnar på allt som sägs, jag tar till mig av konkreta förslag. Men jag har från dag ett varit fullt engagerad i att driva kulturens och idrottens villkor, säger hon till TT.

Tonläget i debatten om hur svenska coronarestriktioner slår mot kulturbranschen har skruvats upp den senaste tiden, och allt fler kritiska röster höjs mot kultur- och idrottsminister Amanda Lind (MP).

En av de som höjt sin röst är komikern och författaren Jonas Gardell, som i en krönika i Expressen kräver ministerns avgång.

”Kommer inte avgå”

Amanda Lind svarar nu på kritiken och förklarar att hon inte kommer att avgå.

– Nej, jag kommer inte att avgå. Utan snarare ser jag min uppgift och mitt ansvar som kultur- och idrottsminister som än viktigare än någonsin, säger Amanda Lind till TT.

Gardell är en av flera som ifrågasätter varför de restriktioner som finns skiljer sig åt mellan olika branscher. Något både enskilda artister såväl som organisationer varit undrande över.

Kritik om otydlighet

Kritiken mot Amanda Lind har även handlat om att hon inte har kunnat ge några tydliga besked till kultur- och nöjesbranschen om framtiden.

– Regeringen kommer inom de närmsta veckorna att lämna besked om vad som gäller just begränsningarna för publiken, säger Lind.

– Vi kommer att återkomma med det. Jag jobbar för ett så tydligt besked som möjligt till kulturen och idrotten, fortsätter hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer