Jämlikhet står på dagordingen säger Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt till Morgonstudion.

Jonas Sjöstedt (V) ”Ojämlikhet det stora problemet”

Publicerad

Inför Vänsterpartiets dag på Almedalen utlovade partiledaren Jonas Stjöstedt ett nytt förslag som rör jämlikhet när han besökte SVT:s Morgonstudion under måndagsmorgonen.

Måndagen tillhör Vänsterpartiet på Almedalen, och för partiet är det jämlikhet som står på agendan, särskilt inriktat mot barn.

– Barns uppväxtvillkor i Sverige är så olika beroende på vilken ekonomi familjen har och var man växer upp, säger Sjöstedt till Morgonstudion.

Almedalen 2018

Han passade samtidigt på att utlova ett förslag som rör jämlikhet, som ska presenteras på måndagsförmiddagen.

Driver impopulär fråga

Vänsterpartiet leder frågan om en återinförd variant av fastighetsskatten. Samtidigt visar en ny mätning från Novus som gjorts på uppdrag av SVT att bara var femte svensk vill återinföra fastighetsskatten.

Hur ser ni på att ni inte har väljarnas stöd i den här frågan?

– Jag tror det beror på hur man ställer frågan i undersökningen. Fastighetsskatten påverkar de riktigt rika, och jag tror många tycker det är rimligt att de ska bidra mer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Almedalen 2018

Mer i ämnet