Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Mats Knutson om Agendas partiledardebatt: ”Verkligheten avgör hur besvärlig frågan om svensk sjukvård blir för regeringen”. Foto: Malvina Britts

”Kan bli ett tungt ok för regeringen”

Uppdaterad
Publicerad
Analys ·

Den rödgröna oppositionen anklagar regeringen för löftesbrott. Nu avgör verkligheten hur besvärlig frågan om svensk sjukvård blir för regeringen.

Mats Knutson

Inrikespolitisk kommentator

Agendas partiledardebatt spände över flera politiska områden: sjukvården, skolan, kriget i Gaza, klimat och försvarspolitik. Det hettade till ordentligt, inte minst om kriget i Gaza, som är den mest polariserande utrikespolitiska frågan i Sverige just nu och som även skapar oro inför Eurovision-finalen i Malmö.

Men när väljarna får peka ut den viktigaste frågan är det sjukvården som hamnar högst. Kvällens debatt om tillståndet i svensk sjukvård är därmed extra viktig, inte minst för regeringen som lovat att stötta välfärden i en svår ekonomisk tid.

Se Mats Knutsons analys av debatten i videon.

Det här är en analys

Slutsatserna är journalistens egna. SVT:s medarbetare agerar inte i något politiskt parti-, företags- eller intresseorganisations intresse. Det är förenligt med SVT:s sändningstillstånd §8 att ”kommentera och belysa händelser och skeenden”.

Agenda

Mer i ämnet