Försäljningen har ökat varje år sedan 1999 då Hembakningsrådet instiftade dagen, som även finns i almanackan.
På ett bageri i Malmö har tårtavdelningen fått hoppa in och förstärka bullkollegerna.
-Normalt blir det väl 160 kanelsnäckor, men i dag bakar vi 4.500, säger bagarmästare Ulf Berander.
Kunden Karl-Gustav Mellbin hade inte hört talas om dagen tidigare.
-Min fru ringde mig och sade att jag måste köpa bullar eftersom det är kanelbullens dag, det visste inte jag.
Hur den perfekta bullen ser ut?
Lagom degig, lagom mycket kanel och socker, tyckte Torolf von Wachenfeldt som gick på kafé i Göteborg på onsdagen. Kompisen Mathias Moberg föredrar mycket smör och mycket kanel i kanelbullen, som verkar tilltala så många.
-Det är något man växt upp med, säger Micael Emanuelsson.
Bullfakta
Kanelbullen dyker upp på svenska konditorier på 1920-talet.
I kokböckerna dyker kanelbullen upp 1951. Då börjar bullarna även bakas i hemmen
Kanel har dock använts i bakverk ända sedan 1500-talet.