Kinberg Batra gick hårt åt partikamrater

Uppdaterad
Publicerad

I sitt avgångstal var Moderatledaren Anna Kinberg Batra både tydlig och konkret – Men även kritisk mot det egna partiet och vissa
– Moderater ägnar sig åt självskadebeteende, sa den avgående M-ledaren.

Under fredagsförmiddagen höll Moderaternas ledare Anna Kinberg Batra en pressträff. Där meddelade hon att hon avgår efter en lång tids kritik som kulminerade i dagarna. Hälften av de moderata länsförbunden har krävt partiledarens avgång och Kinberg Batra sa sig inte inte kunna fortsätta utan partiets förtroende.

LÄS MER: Anna Kinberg Batra avgår som partiledare för Moderaterna

Kritisk mot partiet

I sitt avgångstal redogjorde hon för vad Moderaterna åstadkommit under hennes tid vid rodret. Sen bytte hon retorik och kritiserade partikollegor och partiet för destruktivt beteende som drar fokus från sakfrågor och politik.

– Det är för många moderater som ägnar sig år det som bara kan beskrivas som självskadebeteende, sa Kinberg Batra och fortsatte.

– Istället för att tala om vår politik talar de illa om både den och varandra.

LÄS MER: Retorikexpert imponerad av avgångstalet

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

M-ledaren Anna Kinberg Batras avgång

Mer i ämnet