”Kommunpamparna” Anders Holmensköld (M) och Miguel Odhner (S). Foto: SVT

Kommunpampar i ordbråk

Uppdaterad
Publicerad

I Kungälv har kommunpolitikerna Anders Holmensköld (M) och Miguel Odhner (S), kända från SVT:s ”Kommunpampar”, rykt ihop om ett ”idiotiskt” beslut.

Kommunstyrelsens ordförande i Kungälv, Anders Holmensköld (M) kallade ett beslut idiotiskt. Det fick kommunstyrelsen att besluta att han borde be de övriga i kommunstyrelsen om ursäkt. Holmensköld överklagade i sin tur det beslutet till förvaltningsrätten. Han ansåg det låg långt utanför den kommunala beslutskompetensen.

–Jag tycker att det är viktigt att man behandlar varandra med respekt och gott omdöme i en styrelse, säger Miguel Odhner, socialdemokratisk oppositionsledare i Kungälv, till P4 Göteborg.

–Nu gäller det faktiskt att hålla isär ordklasserna. Idioter, det är substantiv. Idiotiskt är adverb. Att kalla ett beslut idiotiskt är inte detsamma som att kalla beslutsfattarna för idioter, svarar Holmensköld.

De båda kommunpolitikerna blev rikskända genom SVT:s programserie ”Kommunpampar”.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.