Räven rör sig lite ryckigt när hon visar runt bland verken, skriver Svenska Dagbladet. Dock talar hon engelska eftersom besökarna i Second life kommer från hela världen.
-Det är verkligen en tavla målad på liv och död. Tveka inte att ställa frågor, säger hon, när hon talar om Ernst Josephsons Näcken, ett av verken som ställs ut.
De andra tre är Anders Zorns Midsommardans, Prins Eugens Molnet och Märta Måås Fjetterströms textila verk Enhörning i skogen.
Det hänger på fantasin
Enligt Joakim Ericson, tekniker och designer på Nationalmuseum. är det tillgängligheten som är det viktiga.
-Personer med rörelsehinder och människor i andra delar av världen kan ta del av verken, säger han till tidningen och drömmer om att skapa landskapsmålningar som besökarna kan vandra in i.
Det finns kritik mot att återskapa konstverk med pixlar på dataskärmar. Många besökare på nätet är kritiska mot kvaliteten på målningarna. Svaret från Joakim Ericson är att ett verk i Second life aldrig kan bli som originalet. Det hänger på fantasin hos åskådaren.
Nationalmuseum är inte först att visa konst i den virtuella världen. Bland annat har The Old Masters Picture Gallery i Dresden skapat en kopia av hela sitt stora museum i Second life.