Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Arvida Byströms relation till Harmony: ”Mysig och fnissig stämning”

Konstnären om sin sexrobot: Vi har en jobbrelation

Uppdaterad
Publicerad

I takt med att AI har blivit mer sofistikerat är det lättare att knyta band till dem. För konstnären Arvida Byström har sexroboten Harmony gått från att vara ett redskap till mer av en kollega.

– Jag applicerar en del ångest på henne, som med en arbetskollega när något viktigt behöver göras, säger hon till Idébyrån.

Arvida Byströms utställning går ut på att hon och den människolika sexroboten Harmony har ett samtal på scen framför publik och svarar på frågor som folk har fått skicka in i förhand. Att hon testar att använda AI på det här sättet ser hon som ett spännande experiment för sitt eget konstnärsskap.

– Jag tror att vissa nya uppfinningar kan göra att vi blir mer kreativa och mindre låsta i gamla idéer om hur man ska göra saker, säger hon till Idébyrån.

Hör mer om Arvida Byströms relation till Harmony i klippet ovan – och hör mer om AI, relationer och medvetande i Idébyrån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.