Koranbrännare påhoppad i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Salwan Momika, som bränt flera koraner i Stockholmsområdet de senaste månaderna, blev på måndagen påhoppad av en man iförd boxningshandskar i Södertälje, rapporterar Aftonbladet.

Händelsen fångades på film ur flera vinklar. I ett av klippen som nu sprids i sociala medier syns en man med boxningshandskar konfrontera Momika för att sedan rikta sparkar och slag mot honom.

– Kom så leker vi! Du och jag, hörs mannen säga på arabiska i ytterligare en video från konfrontationen, skriver Aftonbladet.

Med händerna i luften syns Momika värja sig från slagen innan han till slut plockar upp en skylt som står placerad på gatan intill. Han lyckas mota bort angriparen, som lämnar platsen.

Utreds som misshandel

Polisen bekräftar att en misstänkt misshandel har ägt rum i Södertälje, men uttalar sig inte om enskilda personer. Ingen person var gripen vid 15-tiden.

– Det har varit någon form av bråk mellan två personer och det verkar som att en person har fått någon form av slag. Vi har varit på plats och inlett en förundersökning gällande misshandel, säger polisens presstalesperson Per Fahlström till Aftonbladet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.