Palmeutredaren: ”Vi kommer att lösa mordet”

Uppdaterad
Publicerad

Den 28 februari är det på dagen 33 år sedan dåvarande statsminister Olof Palme blev mördad på öppen gata i Stockholms innerstad. Veckans brott Redaktionen har träffat förundersökningsledare Krister Petersson inför årsdagen för att få en uppfattning om hur nära Palmegruppen är en lösning på gåtan.

Krister Petersson säger i intervjun att han vill fokusera på förundersökningen runt brottsplatsen och vill undvika spekulationer i olika teorier kring mordet.

Utredarna har också beslagtagit och undersökt ett antal vapen under det senaste året. Krister Peterssons övertygelse är att det fortfarande går att avslöja vem mördaren är. 

– Om vi inte kan ställa en gärningsman till rätta kommer vi i alla fall att kunna presentera en lösning till det svenskafolket, säger Krister Petersson till Veckans brott Redaktionen. 

Se mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.