Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kristersson: Kan inte återupprätta alliansen så länge januariavtalet håller

Kristersson om att återupprätta Alliansen: “Klart det inte går”

Uppdaterad
Publicerad

Ulf Kristersson (M) ser inte hur Alliansen ska återuppstå inom den närmsta framtiden. Det berättar M-ledaren när turen kom till honom att möta SVT Nyheters inrikespolitiske kommentator Mats Knutson i intervjuserien Mats möter.

I en ny SVT-serie möter Mats Knutson partiledarna för att diskutera de senaste kaosartade månaderna i svensk politik, och hur partiledarna ska navigera i det nya politiska landskapet. Turen har nu kommit till Moderaternas ledare Ulf Kristersson, som berättar att han inte ser hur Alliansen ska kunna återupprättas.

– Det är klart det inte går. C och L får bestämma sig vilken väg de vill gå långsiktigt. M vill ha en borgerlig politik. Den dagen fler borgerliga partier vill bilda borgerlig regering kommer vi stå fast vi det. Men nu kommer vi ägna oss åt vår egna politik, inte åt vad alla andra tycker och tänker, varken C eller SD, säger partiledaren.

Du kommer alltså inte ta kontakt med C eller L för att återupprätta Alliansen nu när de samarbetar med Socialdemokraterna?

– Det kommer säkert dyka upp enskilda frågor där vi behöver prata med varandra och det har jag inga problem med. Men när två Allianspartier bildar en socialdemokratisk regering finns inte en Alliansregering på nationell nivå som det fanns tidigare.
 

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kristersson: ”Sveriges stora problem handlar inte om familjevecka”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer