Foto: TT

Kungen: ”En fruktansvärd attack”

Uppdaterad
Publicerad

Kung Carl XVI Gustaf skickar, tre dagar efter nattklubbsattentatet i Istanbul, sina kondoleanser till Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. I kondoleanserna kallar kungen attentatet för en ”fruktansvärd attack”.

”Jag vill framföra mina innerliga kondoleanser för den tragiska förlusten av liv efter den fruktansvärda attacken på nattklubben Reina i Istanbul på nyårsdagen”, skriver kungen i telegrammet.

Vidare skriver kungen att han framför sina sympatier och sitt medlidande till offrens anhöriga och till hela det turkiska folket.

Nattklubbsattack i Istanbul

Minst 39 människor dödades i attacken mot nattklubben och ytterligare 65 skadades. Ungefär två tredjedelar av de dödade är utländska medborgare.

Enligt den turkiska tidningen Hürriyet avlossade gärningsmannen sammanlagt 120 skott inne på nattklubben och efter att ha bytt kläder uppges han ha lyckats lämna klubben och fly i kaoset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nattklubbsattack i Istanbul

Mer i ämnet