Kung Carl Gustaf. Foto: Pontus Lundahl/TT

Kungen ska genomgå titthålsoperation i ”hjärtområdet”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges kung Carl XVI Gustaf kommer att opereras den 20 februari. Enligt det svenska kungahusets informationsavdelning ska han genomgå en titthålsoperation i ”hjärtområdet”.

– Det är en planerad operation och det talar för att det inte är något akut, säger Margareta Thorgren, infromationschef.

Margareta Thorgren uppger att hon inte kan uttala sig om vad det är som ligger bakom att kungen nu ska genomgå en hjärtoperationen.

– Men vi tycker ändå att det är viktigt att informera om att statschefen ska opereras. Det är en balansgång vi gör, att berätta om det utan att gå för djupt in på privata integritetsfrågor.

Hovet uppger att kungen mår bra men operationen innebär att han får skjuta fram planerade uppdrag till senare i vår. Operationen kommer att äga rum i Stockholm den 20 februari och fram till dess kommer kungens program att fortskrida enligt plan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.