Foto: TT

Kvinna begär 215 000 kronor i skadestånd av Kulturprofilen

Publicerad

Målsägandet i åtalet mot den så kallade Kulturprofilen yrkar på ett skadestånd på 215 000 kronor, uppger Expressen.
”Kvinnan har på grund av de brottsliga gärningarna fått sin personliga integritet allvarligt kränkt”, är resonemanget.

Minst 18 kvinnor anklagade Kulturprofilen, som hade nära kopplingar till Svenska Akademien, för sexuella trakasserier i slutet av november förra året.  I ett av fallen har åklagare väckt åtal.

Enligt åtalet rör det sig om två fall av våldtäkt på en och samma kvinna. Vid ett av tillfällena ska den så kallade Kulturprofilen ha våldtagit kvinnan när hon låg och sov.

Nu skriver Expressen att målsägandet har via sitt målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz lämnat in sina skadeståndanspråk.

De yrkar på skadestånd för sammanlagt 215 000 kronor. Enligt tidningen vill de ha 200 000 kronor för kränkning av kvinnans personliga integritet, samt 15 000 för sveda och värk.

”Har åsamkat ett psykiskt lidande”

Enligt Expressen är resonemanget att ”kvinnan på grund av de brottsliga gärningarna fått sin personliga integritet allvarligt kränkt och hon har åsamkats ett psykiskt lidande till följd av de brottsliga gärningarna”.

Enligt Björn Hurtig, advokat till den så kallade Kulturprofilen, nekar den utpekade mannen till anklagelserna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kulturprofilen

Mer i ämnet