Natten till söndag kom larmet om en misstänkt drunkning på Klubbviken i Luleå skärgård. Foto: SVT

Kvinna hittad död i vattnet i Luleå skärgård – misstänkt mord

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 60-årsåldern hittades död natten till söndag på Klubbviken i Luleå skärgård. På plats greps en man i 55-årsåldern som nu är anhållen misstänkt för mord.

Det vid 02-tiden under natten som larmet kom om en misstänkt drunkning vid Klubbviken och Kustbevakningen som var först på plats hittade kvinnan i vattnet.

Återupplivningsförsök gjordes på kvinnan som senare transporterades till sjukhus men hennes liv gick inte att rädda.

Man gripen

En man i 55-årsåldern kunde gripas kort efter att misstankarna om brott uppstått. Vittnesuppgifter till SVT Norrbotten beskriver hur en man med handfängsel transporterades med båt från ön.

– Vi letar inte efter någon ytterligare misstänkt, säger Fredrik Nilsson, vakthavande befäl på polisregion Nord.

Mannen förhördes under söndagen och anhölls av åklagare misstänkt för mord.

Dörrknackning på ön

Under söndagen har polis varit på ön vid stugorna och knackat dörr för iakttagelser i närheten av den delen av stranden där kvinnan hittades.

Kvinnan och den mordmisstänkte mannen har en relation sedan tidigare.

”Polisen har vidtagit en mängd utredningsåtgärder i anslutning till brottsplatsen och kommer under dagen att jobba vidare med bland annat teknisk undersökning på platsen, analyser av spår samt förhör med vittnen”, skriver polisen på sin hemsida.

Uppdatering:

Mannen är skäligen misstänkt för mord och fortsatt anhållen. Eventuell häktningsförhandling hålls senast under onsdagen.

Texten uppdateras löpande.

Vet du mer? Har du bilder från platsen? Hör av dig till oss på norrbotten@svt.se. Foto: SVT Grafik

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.