Kvinna knivhögg sambo – bebis omhändertagen

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i Haninge söder om Stockholm har gripits misstänkt för mordförsök efter att ha knivhuggit sin sambo ett flertal gånger.

Offret ringde själv till polisen tidigt på påskaftons morgon.

– Av någon anledning har hustrun gett sig på honom med kniv, så han har flera skador på kroppen, säger Albin Näverberg, informatör på polisens länskommunikationscentral.

Mannen åkte till sjukhus, men har inte livshotande skador. Det är oklart var på kroppen knivhuggen har tagit. Hans hustru greps misstänkt för försök till mord. Ett nio månader gammalt barn fanns i lägenheten vid händelsen.

– Barnet har tagits om hand av socialtjänsten i avvaktan på annan lösning, säger Albin Näverberg.

Ett par timmar tidigare inträffade en liknande händelse i Norrtäljeområdet, norr om Stockholm. Där slog en familjemedlem larm efter att en kvinna stuckit sin sambo med en kniv i bröstet.

Mannen fördes till sjukhus där skadan bedömdes som ganska ytlig. Kvinnan är anhållen misstänkt för försök till dråp och utredningen fortgår.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.