Bilden visar de långa köerna som bildats till följd av masskrocken söder om Norsholm i södergående riktning på E4. Foto: Niklas Luks

Ihållande kyla kräver extra uppmärksamhet i påsktrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Under påskhelgen är det färre bilar än normalt ute på vägarna, men den ihållande kylan i år kan göra väglaget halt och kräva att man är extra uppmärksam om man är ute och kör.

Att det är helg gör att trafiken också är koncentrerad till vissa sträckor, vilket kan leda till att det blir trångt och högbelastat på sina håll.

Detta gäller exempelvis E45 från Göteborg norrut mot Värmland och Dalarna samt riksväg 50 från Örebro i norrgående riktning.

Den som planerar att åka E4-sträckan mellan Gävle och Hudiksvall bör ta god tid på sig. Där kommer Trafikverket i samarbete med polisen att stänga av ena filen under påskhelgen av säkerhetsskäl.

En annan faktor som måste vägas in i körplaneringen är väderleken, väglaget kan vara halt till följd av den ihållande kylan, något som gör det extra viktigt att vara uppmärksam i påsktrafiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.