Larm om explosioner i Köpenhamn

Uppdaterad
Publicerad

En explosion har inträffat i Hells Angels klubblokal i  Nørrebro i centrala Köpenhamn tidigt på lördagen. Enligt polisen utreds händelsen som en del i den pågående gängkonflikten i Köpenhamn och en stor polisinsats pågår i området.

Det var tidigt på lördagsmorgonen som polis och ambulans larmades till den aktuella adressen i Nørrebro i Köpenhamn efter att uppgifter inkommit om en explosion. Enligt DR Nyheder ska den ha inträffat vid mc-klubben Hells Angels Klubblokal.

Köpenhamnspolisen skriver på X, tidigare Twitter, att en bekräftad explosion har inträffat i en klubblokal tillhörandes en av de grupperingar som är en del av den pågående gängkonflikten i Köpenhamn, som under sommaren har eskalerat. Så sent som för två veckor sedan sköts en man till döds på Pusher street i självstyret Christiania till följd av rivalitet om narkotikahandeln mellan Hells Angels och Loyal To Familia, LTF.

Stort område avspärrat

Inga personer uppges ha skadats vid morgonens explosion men vittnen berättar för DR att fönsterrutorna till närliggande bostäder skakade av smällen.

Espen Godiksen vid Köpenhamnspolisen säger till DR att en omfattande insats pågår i området och att bombskyddet är på plats. Polisen uppger vidare att det inte föreligger någon fara för boende.

– Området är avspärrat. Vi räknar med att vara där ute och vara synliga på Nørrebro i många timmar, säger han.

Inga personer hade på lördagsmorgonen gripits för dådet.

Texten uppdateras

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.