Lars Nyberg ny vd på Telia Sonera

Publicerad

Lars Nyberg blir ny vd på Telia Sonera i september efter Anders Igel. Lars Nyberg har varit vd för det USAbaserade IT-företaget NCR Corp och är styrelseordförande i bland annat Micronic Laser Systems och IBS AB.

-Den stora utmaningen blir att priori- tera våra resurser till områden med maximal effekt på marknaden, säger Lars Nyberg.

Samtidigt redovisar Telia Sonera sin rapport för andra kvartalet i år och resultatet blev sämre än väntat – 5.645 miljoner kronor jämfört med 6.060 miljoner kronor i fjol.

Lars Nyberg fick i mitten av 1990-talet ta över det krisdrabbade amerikanska företaget National Cash Register och lyckades vända bolagets negativa trend.

Erfarenhet från telekombranschen
-Bland hans viktigaste egenskaper finns också en förmåga att entusiasmera och att rycka folk med sig. Att han kunde vända ett konkursmässigt bolag är kanske inte den viktigaste meriten i det här sammanhanget men det är inte fel att veta att han kan leda ett företag i omställning, säger Telia Soneras ordförande Tom von Weyman.

Lars Nyberg har koppling till telekombranschen sedan tidigare, bland annat när han arbetade för telekombolaget ATT.

Tom von Weyman säger att Nyberg kommer att få i stort sett samma villkor som Anders Igel hade. Igels baslön låg på 7,5 miljoner kronor per år.

200 miljoner i reklam
Bolaget har satsat mycket pengar på att förbättra nät och på reklam, vilket påverkat marginalen negativt.

-Konkurrensläget har blivit litet tuffare och vi vill försäkra oss om tillväxt även i framtiden. Därför har vi satsat ytterligare 200 miljoner kronor på reklam, säger Telia Soneras tillförordnade vd, finansdirektör Kim Ignatius.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer