Amningskupor återkallas – plast kan lossna från produkten

Uppdaterad
Publicerad

Företaget Libero återkallar en viss typ av amningskupor då det visat sig att limmet i produkten kan bilda klumpar som lossnar och vid amning riskerar att hamna i barnets mun.

Återkallelsen gäller alla produkter som finns i lager med omedelbar verkan, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Amningskuporna, av märket Libero nursning pads, sätts fast med självhäftande tejp på insidan av bh:n och det är limmet i tejpen som i vissa fall bildat små klumpar som sedan lossnat.

Limmet är inte hälsofarligt om det skulle sväljas av barnet, men företaget väljer ändå att återkalla alla amningskupor av märket som en försäkringsåtgärd medan man genomför en kvalitetssäkring.

”inget viktigare än barns hälsa”

Återkallelsen gäller alla produkter från lager och butik, inklusive amningskupor som följer med Liberos välkomstgåva – med omedelbar verkan.

– Det finns inget som är viktigare än ett barns hälsa och säkerhet och det är oacceptabelt att någon liten del av produkten kan lossna och riskera att hamna i ett barns mun och eventuellt dess andningsvägar, säger Camilla Svensson, marknadsansvarig för Libero i Norden i ett pressmeddelande.

Konsumenter som köpt produkten uppmanas att inte använda amningskuporna samt att ta kontakt med företagets konsumentkontakt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.