Trots solen i påsk är det kallt, som varmast blir det bara fem plusgrader, bland annat i Göteborg och Norrköping. Foto: TT

Lista: Här blir det som varmast och kallast i påsk

Uppdaterad
Publicerad

Kylan håller i sig även under påsk – men solen skiner ändå. I nästan hela landet blir det någorlunda milda dagar. Allra varmast är det genom hela påskhelgen i Göteborg där blygsamma fem plusgrader värmer upp.

Långfredag

Varmast:

Återigen är det i Göteborg och nu även i Halmstad, Stockholm och Norrköping som graderna letar sig högst, om än trevande till fem grader. Det blir ändå den sammantaget varmaste dagen under påskhelgen.

Kallast:

Fem är siffran som även nås längst ned på minusskalan som kallaste punkt, och det i Kiruna. Samtidigt blir det i Jokkmokk tre minusgrader medan Luleå, Dorotea och Sveg ligger runt nollgraden.

Påskafton

Varmast:

Ännu en gång värmer Västkusten. I Göteborg och Halmstad håller de fem plusgraderna i sig även under lördagen, däremot går solen i moln. Näst varmast blir det i Stockholm, Norrköping och Visby med fyra plusgrader.

Kallast:

Det är mindre kallt i Kiruna, tre minusgrader, men staden i norr fortsätter att vara den vädermässigt kyligaste platsen under årets påskfirande. Arvidsjaur och Storuman med flera har minus en grad.

Annandag påsk

Varmast:

På söndag går solen i moln på de flesta håll i landet. Temperaturen fortsätter att ligga som högst i Göteborg och Halmstad med fyra plusgrader. Även i Malmö och Norrköping blir det fyra grader medan det i Karlstad, Kalmar och Stockholm blir omkring tre grader.

Kallast:

Kiruna fortsätter ha minus tre grader, medan det på andra håll i det nordligare delarna av landet pendlar mellan nollgradigt och minus en grad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.