Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Han hoppas på vaccinintyg i Sverige Foto: Per Leandersson / SVT

Live Nation Nordic hoppas på vaccinintyg i Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Thomas Johansson, vd på Live Nation Nordic, ser en möjlighet att arrangera konserter och sportevenemang igen, om Sverige och EU inför allmänna vaccinintyg för dem som tagit vaccinet. Skeptiker menar att en lösning där bara ett fåtal har möjligheten att röra sig friare i samhället kommer att skapa stora spänningar.

Trots exportstopp och förseningar – fler och fler svenskar blir vaccinerade mot covid-19. 

– Jag tänker så här om man får det här digitala passet för att kunna resa, ska det kunna användas i andra sammanhang. För att gå på konsert, idrott, restauranger, bibliotek. På alla ställen där människor kommer många tillsammans, vi får tillbaka våra liv, säger Thomas Johansson i Agenda. 

Regeringen har öppnat för att människor med vaccinationsintyg ska kunna gå restauranger och teatrar tidigare än andra – men det finns en oro att det här skulle skapa det ett A- och ett B-lag, där ovaccinerade stängs ute från delar av samhället.

– Det går emot alla demokratiska värderingar jag har. Om man inte har fått möjlighet att vaccinera sig kommer man att bli exkluderad. När bara vissa personer har möjligheten skapar det negativa spänningar i samhället, säger Marc van Ranst, virolog och rådgivare till belgiska regeringen. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet