Foto: SVT

Henemark: ”Jag blev chockad”

Uppdaterad
Publicerad

Efter Elisabeth Ohlson Wallins omdiskuterade fotomontage ”Pizzabuffén”, där artisten Camilla Henemark avbildas naken, möttes de båda i en direktsänd debatt från Publicistklubben i Göteborg.

Fotomontaget där Camilla Henemark avbildas naken omgiven av en rad kända personer, bland andra kungen och drottningen, gav upphov till en animerad debatt och hot om rättsliga processer och förtalsdiskussioner.

I kvällen direktsända debatt från Publicistklubben Väst sade Camilla Henemark att hon fick en chock när hon såg bilden och i vilket sammanhang den använts.

Kungamontaget som väcker debatt

– En tidning fick tag i bilden och jag fick en chock och kan inte säga att jag tyckte det var roligt, men jag är ganska hårdhudad. Men efter att ha pratat med Elisabeth, så förstod jag ju att det fanns poänger med Elisabeths bild, exempelvis vad gäller bilden om Silvia och svastikan på golvet.

Camilla Henemark sade att även om hon inte själv känner sig kränkt, så kunde det vara intressant om någon annan i kungabilden känner sig kränkt och vill pröva detta juridiskt.

Elisabeth Ohlson Wallin säger att hon kalkylerade med att kanske göra konkurs efter bilden.

–Jesus får man skämta med, men inte kungen, sade hon.

Se utdrag ur debatten i klippet här ovanför.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kungamontaget som väcker debatt

Mer i ämnet