LO:s ordförande Susanna Gideonsson.

LO: Chefer ska inte få mer lönepåslag än arbetare

Publicerad

Cheferna för de största börsbolagen och på statliga myndigheter och bolag ska inte ha en högre procentuell löneökning än arbetarna. Det säger LO:s ordförande Susanna Gideonsson i Ekots lördagsintervju.

Såväl hög inflation som stigande räntor slår mot svenska hushåll. I det ekonomiska läge vi befinner oss i krävs det att hela samhället tar ansvar, inte bara löntagarna. Det säger Susanna Gideonsson, LO:s ordförande, i Ekots lördagsintervju.

– Varför ska bara en viss grupp, de som har det sämst ställt, ta ansvar? Det krävs faktiskt att hela samhället tar ansvar.

”De har redan så det räcker”

Förra året fick vd:arna i de 30 mest omsatta bolagen på börsen sina grundlöner höjda med nästan 10 procent, enligt Ekot. I Lördagsintervjun får Susanna Gideonsson frågan om de kommer att bry sig om LO:s krav.

– Kanske inte vd:arna i sig, men vi kan ju prata med de som sitter i styrelserna. För vill man att löntagarna ska hålla tillbaka sina krav måste man också mena allvar med det man säger och också hålla tillbaka sina egna ökningar. För de har redan så att det räcker, säger Susanna Gideonsson och fortsätter:

– Fundera innan ni höjer ersättningar, arvoden och löner med ohemula summor.

”Vill vi absolut inte ha”

Totalt kräver LO-förbunden 4,4 procents löneökning tillsammans med en låglönesatsning. Det innebär en reallönesänkning på grund av inflationen. Susanna Gideonsson säger att hon har full förståelse för att medlemmarna gärna hade sett mer.

– Tar vi i för hårt finns det risk att lönerna driver inflationen och det vill vi absolut inte ha.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Enligt LO-ordföranden Susanna Gideonsson ska de lägsta lönerna höjas, men hur mycket är inte bestämt än.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.