Foto: TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Strandhäll: Kan inte acceptera det

Uppdaterad
Publicerad

Annika Strandhäll säger – trots den verbala attacken på henne i dag – att hon i grunden har en väldigt positiv inställning till sociala medier.
”Det är ett bra instrument för mig att kommunicera med alla typer av människor”, skriver hon i en kommentar till SVT Nyheter.

Strandhäll (S) ställer sig däremot frågande till samtalstonen, och den bild av sig själva politikerna ger genom sitt språkbruk.
– Vi måste ha en god samtalston i sociala medier. Vi har alla ett ansvar för vilken nivå vi har på samtalet. Det här är ett språk vi inte accepterar i klassrum, då kan vi inte heller acceptera det i politiken, säger Strandhäll.

Vill se att Moderatledaren agerar

Och efter Delmon Haffos (M) verbala attack på henne i direktsändning i dag hoppas hon att Moderaterna tar sitt ansvar.

– Jag hoppas att Anna Kinberg Batra som partiledare för Moderaterna tar allvarligt på detta och hur samtalsklimatet bland hennes ledamöter och anställda ser ut.

Statsminister Stefan Löfven (S) hävdar att uttalandet om ”hora” tyder på en etablerad kultur i Moderaterna. Också han vill se att Moderatledaren agerar.

”Fruktansvärt allvarligt”

– Det är fruktansvärt allvarligt och det verkar vara en kultur i det partiet som partiledaren måste ta tag i, säger Löfven till TT.

Moderaternas partisekreterare Tomas Tobé håller dock inte med Löfven på den punkten:

– Vi har inte en sådan här kultur inom Moderaterna, och nu när detta har skett har jag också valt att agera omedelbart, säger han.

Delmon Haffo har efter dagens uttalande fått sparken med omedelbar verkan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

M-politiker kallade Strandhäll hora

Mer i ämnet