Löfven kritiserar regeringens tystnad

Uppdaterad
Publicerad

S-ledaren Stefan Löfven går till angrepp mot regeringen som han anser ”smiter undan” i frågan om Arbetsförmedlingens Generaldirektör.

Arbetsförmedlingens (AF) styrelse förklarade på fredagen att den inte längre har något förtroende för Angeles Bermudez-Svankvist, som tidigare fått hård kritik från fack, anställda och chefer på myndigheten.

Men regeringen – som äger frågan om Bermudez-Svankvist ska få sparken eller inte – teg på fredagen. Och det fortsatte även på lördagen.

-De är upptagna i budgetförhandlingar. Om det sker någon förändring där så låter vi er veta det, säger Niklas Gillström, pressekreterare hos arbetsmarknadsminister Hillevi Engström.

”Smiter undan”

Löfven klargör att han inte har någon åsikt i fråga om Bermudez-Svankvist ska få sitta kvar. Men han säger att hon är en av regeringens favoriter bland generaldirektörerna och att Arbetsförmedlingen har fått ”oerhört dåligt rykte”.

-Det är så för att hon har fört regeringens politik, det är det viktiga. Och när det här händer, och trots att hela regeringen är samlad, så orkar de inte få ur sig någonting. Det är uppseendeväckande att regeringen återigen inte tar ansvar utan smiter undan, säger Löfven till TT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

AF-chefen tvingas avgå

Mer i ämnet