– I vissa avseenden har vi liknande ståndpunkter och i vissa skiljer vi oss, men dessa frågor behöver också diskuteras sa Stefan Löfven inför mötet med Vladimir Putin. Foto: TT

Löfven och Putin utbytte poetiska skämt

Uppdaterad
Publicerad

Stefan Löfven inledde dagens panelsamtal vid Internationellt Arktiskt Forum i S:t Petersburg genom att citera den ryska nationalskalden Alexander Pusjkin om just S:t Petersburg: ”Han tänkte så: Just härifrån skall svensken hotas, här skall vi bygga upp en stad som trotsar denne sturske granne.” Löfven möttes av skratt och applåder, den ryska presidenten Vladimir Putin svarade med att via dikten ge en passning till svensk hockey.

Senare under tisdagen möttes statsminister Stefan Löfven  och  Rysslands president Vladimir Putin på tu man hand för första gången i ett bilateralt möte. Löfven tackade för inbjudan och sade:

– Jag uppskattar också väldigt mycket att få möjligheten att diskutera politiska frågor med er. I vissa frågor har vi gemensamma ståndpunkter, i andra har vi olika ståndpunkter, men de behöver också diskuteras.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.