Stefan Löfven vid avspärrningarna i Stockholm. Foto: TT

Löfven till S-kongressen i dag

Publicerad

Stefan Löfven kommer till S-kongressen i Göteborg på söndagen. Efter att han blivit vald som partiledare för Socialdemokraterna kommer Löfven att hålla ett nedtonat tal.

Efter fredagens terrorattack i Stockholm beslutade statsminster Stefan Löfven att ställa in sin resa till Göteborg och Socialdemokraternas kongress.Det var osäkert om Löfven överhuvudtaget skulle åka till kongressen men nu bekräftar partiet för SVT Nyheter att att statsministern kommer till Göteborg.

Terrordådet påverkar kongressen

Sannolikt kommer dådet i Stockholm att få politisk påverkan på kongressen. Redan innan dådet i Stockholm hade partiledningen valt att fokusera på hårda frågor som fler poliser, hårdare straff, ökat försvar och en tuff invandringspolitik. Det har väckt en motreaktion bland de i partiet som velat se mer av välfärdsfrågor i fokus.

LÄS MER: Dådet kastar djup skugga över S-kongressen

En av dem är Ulf Bjereld, ordförande för s-förbundet Tro och Solidaritet. Bjereld och andra sympatisörer kommer dock att få det svårt att få partiledningens att backa. Terrordådet kommer att kasta en stor mörk skugga över hela kongressen och snarast bekräfta partiledningens ståndpunkter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer