Vi tar kvinnornas berättelser på största allvar. Att bete sig respektfullt mot andra människor är helt grundläggande”, skriver Annie Lööf i sitt inlägg. Foto: Pontus Lundahl/TT

Lööf om ex-ministern: ”Oacceptabelt beteende”

Uppdaterad
Publicerad

I går lämnade ex-ministern Eskil Erlandsson (C) sin riksdagsplats efter ett ”uppträdande som inte är acceptabelt”. I ett inlägg på Facebook skriver nu Centerpartiets partiledare Annie Lööf att ”ett oacceptabelt beteende får konsekvenser”.

På torsdagen meddelades att den tidigare landsbygdsministern och C-toppen Eskil Erlandsson lämnar sin riksdagsplats med omedelbar verkan. Detta efter incidenter där kvinnliga riksdagsledamöter från Moderaterna ska ha utsatts för ”ett oacceptabelt beteende”.

I ett inlägg på Facebook kommenterar nu C-ledaren Annie Lööf fallet:

Eskil Erlandsson i rätten

”Eskil Erlandsson har blivit uppmanad att lämna sin riksdagsplats. Vi tar kvinnornas berättelser på största allvar. Gör man sig skyldig till ett oacceptabelt beteende får det konsekvenser, oavsett vem man är. Att bete sig respektfullt mot andra människor är helt grundläggande”, skriver Annie Lööf.

”Många viktiga insatser”

Annie Lööf menar att det inte fanns några andra alternativ för Erlandsson än att lämna sin plats i riksdagen.

”Eskil har under sitt politiska värv gjort många viktiga insatser för Centerpartiet och Sverige, men de uppgifter som framkommit är så allvarliga att det inte fanns något alternativ. Därför lämnar Eskil Erlandsson nu riksdagen”, skriver hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eskil Erlandsson i rätten

Mer i ämnet