Lugn start i midsommartrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Först vid lunchtid på midsommarafton började trafiken tätna på de vägar som vid den här helgen brukar vara hårt belastade.
I Västra Götaland var det som tjockast på vägarna mot Orust och Tjörn. I södra Sverige var trycket störst vid Ölandsbron.

-I genomsnitt kör 1.700 fordon i timmen över Ölandsbron och fler väntas det bli, sade Monica Näslund på Trafikverkets pressjour.

I Stockholmsområdet var det köer mot Norrtälje, söderut på E4 och E20 och mot Värmdö.

En mc-förare skadades allvarligt på Nynäsvägen vid Skogås i Huddinge på förmiddagen och fick föras till sjukhus med ambulanshelikopter.

En 57-årig man i Laxå sydväst om Örebro misstänks för grovt rattfylleri, han hade 1,8 promille alkohol i blodet. Han försökte köra på stoppande polis och misstänks också för försök till grov misshandel.

I Skåne, Dalarna och Norrland hade inga allvarliga trafikolyckor inträffat.

Midsommarhelgen är annars den trafikhelg som brukar leda till flest dödsolyckor. I snitt dör åtta människor i trafiken under midsommarhelgen.

Lugnt på sjön
Även på sjön blev midsommartrafiken inledningsvis lugn.

Kustbevakningen Sydväst hade förstärkt bevakningen i Göteborgs skärgård. På ostkusten hade man mobiliserat extra på platser där båtar ofta samlas, som på Möja i Stockholms skärgård och vid stadsfesten i Skellefteå.

-Varken sjöräddning eller stök har engagerat oss. Midsommarfirarna har skött sig fint, sade Pär-Erik Söderstrand vid Kustbevakningen Nordost på eftermiddagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer